Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Helsereise

DSC00046.JPG

Bent Brask har i tidligere år arrangert helsereiser til Thailand med reiseleder Merethe Angell Jacobsen og "Tema Reiser" i Bennet reisebyrå.  Dette har gitt personer med kroniske smertetilstander, som fibromyalgi og nakke skader, god bedring. Disse turene er en opplevelse med utflukter du kanskje ikke selv hadde tatt og du kan ta med resten av familien. Dette er ikke en "syke" tur da reisen er en del av større vanlig gruppereise, men det blir tatt hensyn til hver enkelt person.  Det vurderes en reise i slutten av 2014. 

Ta kontakt hvis du er interessert.

Hilsen Bent 

En artikkel om reise til Thailand i Fredrikstad blad

En uttalelse fra Joran i Fredrikstad Blad


En artikkel i et reisemagasin for Bennet Reisebyrå.  Sånn startet det.

Friskere med fysioterapi i fellesskap!

– Merete lå på disken da det kom en kunde og spurte om jeg hadde fått kortet hennes fra ferien. Dumt å sende kort til meg, jeg blir bare så -missunelig, sa jeg... Da kom det fra Merete bak forhenget, – Ja, men så reis sjøl da vel!

TEKST: MONA EIELAND ANDERSEN

– Og vips, så var vi i gang... forteller Bent Brask. – Det vil si,  dette var den spede begynnelse til turene vi nå kjører en gang i året. Merete Angell-Jacobsen, (den samme Merete som kjennetegner «Med jentene på tur») som den kreative humørspreder av en reiseleder og Bennett Ferie som reisekoordinator. Jeg er med som fagmann og den såkalte trygghet for en gjeng med kroniske smerter, sier han videre.

 Bent er fysioterapeut og spesialist i manuell terapi (spesialist på muskel og skjelettlidelser). Han mener å ha gode beviser på at kroniske smerter lindres fortere ved varmt klima. – Første gang vi reiste, var jeg bare full av spørsmål og undret meg over, ville jeg få bedre resultater hvis jeg behandlet pasientene i en varmere verden? Hadde jo erfart at klienter returnerte fra syden med langt friskere kropper, – hva skjedde der nede liksom?

  – Sammenlign kroppen med en løk,  her hjemme må jeg «jobbe» meg igjennom mange «spennings-lag» før jeg kommer inn til selve kjernen. Der nede forsvinner disse laga i tråd med temperatur og sol, slik at jeg langt kjappere kommer inn til problemet. Bent ivrer etter å forklare meg.  – I tillegg så viste det seg at hverdagen her hjemme også ble lettere. Det var ikke bare en behandling som varte der og da – den vedvarte lenge etter at de hadde -kommet hjem. Faktisk opp til et par måneder!

Etter første tur, var han vitne til at smertene til pasientene hans forandret seg radikalt. 

Slutt på sykemeldinger

– Må bare gi deg et eksempel, fortsetter Bent. Vi hadde med èn som jobbet litt til og fra mellom alle sykemeldingene. Året etter turen med oss, hadde han ikke èn sykemelding! Vel èn da, men det var da influensaen herjet... Det synes nesten som et mirakel, men det sier litt om hvilken god kombinasjon det er med varmt klima og riktig, individuell behandling.

– En ønskedrøm er at staten kunne dekket det siste. Selv om de timene finner sted i utlandet, burde det vært rom for de samme rettighetene. Bent håper av hele sitt hjerte at slik vil det bli...

 Åpenhet er viktig

Bent, som ikke tidligere hadde vært med på noen gruppetur, ble interessert i Meretes idé om å forene behandling, sosialt samvær og opplevelser. I tillegg, prate-stunder om hvordan hver enkelt hadde det i hverdagen. Den psykiske helse berøres ofte ved den hverdagslige lidelsen.

– Hva menes med pratestunder? undrer jeg. De kikker på hverandre og smiler stort.

– Saken er den, – vi satte av noen timer på kveldstid slik at vi kunne ha en åpen dialog for å prate om hvordan hverdagen fortonet seg.  – Men der misslykka vi totalt! Vi opplevde at ingen tok seg tid til det! De hadde som regel så himla masse annet å gjøre! Det være seg rafting, padling eller shopping. Bare for å nevne noe.

– Hvaforno? utbryter jeg og hen-viser til jeg trodde det var pasienter vi snakket om. – Det er helt riktig, og det er det som er så spesielt her. Kroppene friskner til og grensene for hver enkelt lar seg flytte litt etter litt. Utrolig flott å se!

Helsereiser – et vidt begrep

Det som skiller seg ut fra vårt -konsept, i forhold til andre helse-reiser, er som Bent og Merete poeng-terer: – Dette er ingen -institusjons-tur! Vi er en gruppe som i tillegg får individuell behandling, kvikner opp og får livsgnist og smilet tilbake! Men du må få med – man må ikke være syk for å være med oss altså! Med det, henviser de til at folk har meldt seg på turene, enten som ektefelle til en pasient, eller bare det at massasje ispedd fantastiske opplevelser og et unikt fellesskap er en del av en herlig ferie!

Den aller beste massasjen

Forunderlig nok,  eller selvfølgelig,  Bent Brask tar også massasje.

Den definitivt beste massasjen han har hatt, fikk han nettopp i det smilende land Thailand. – Men hvordan finner man frem til den – tilfeldig eller grundig forarbeide?

Han er ikke sein med å fortelle -historien. – Jeg vil ha den aller beste massør dere vet om, sa jeg til de innfødte. – Okej, fikk jeg til svar – da må du gå til de blinde!

Og det gjorde han... Bort noen gater og opp noen gater. Stedet var et bitte lite institutt i Phuket.
I to timer fikk han kjenne tomler, albuer og til slutt hele massørens kropp på ryggen! – Jeg lærte så utrolig masse! Jeg følte at jeg gikk litt «videre» i min egen stil liksom, – og det jeg der lærte å kjenne på min egen kropp, prøver jeg å formidle videre i min jobb her hjemme. – Vel, - har du begynt å stå på...? spør jeg litt i -diskresjon, men i full nysgjerrighet om han virkelig har tatt i bruk alle kiloene. Jeg ser på ham og -konstaterer at han er noe kraftigere enn en -gjennomsnittsasiater.
«Nja – svarer han, jeg bør vel -kanskje gå ned et par kilo først... Han smiler og Merete håper -inderlig hun er blitt helt frisk -innen den tid...

Neste tur går igjen etter planen i november måned. I skrivende stund er det ikke helt bestemt hvor. Enkelte vil allerede tilbake til Thailand, mens Merete legger hodet i bløt med Bennett Ferie, og mener Brasil eller Mexico skal være på programmet. Det eneste som er sikkert – det blir tur! – Vi har folk som er påmeldt allerede  – enda vi ikke vet hvor flyet skal lande!


Share on FacebookShare on Twitter
Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Manuell Terapi Klinikken