Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Trykkbølgebehandling

Den nye og kanskje beste behandling mot bl.a musearm/tennisalbue, hælspore, kalkskulder og andre kroniske senelidelser.

Oppsiktsvekkende gode resultater

rESWT (radial ekstracorporal shock wave therapy)eller Trykkbølgebehandling som det gjerne benevnes, er et effektivt alternativ til behandling med kortison og kirurgi for pasienter med kroniske senelidelser. Metoden har nå vært benyttet ved Manuell Terapi Klinikken i mange år med oppsiktsvekkende gode resultater.

EMS Schulter_04_RGB_100dpi.jpg

 

rESWT  behandling retter seg mot følgende diagnoser:

  • Musearm/tennisalbue
  • Plantar fascitt
  • Hælspore
  • Kalkskulder
  • Patelle apex syndrom ("Jumers knee")
  • Achilesseneplager
  • Andre kroniske senelidelser
Klinikken bruker "POWER" pistolen der man trenger mer kraft og dypere behandling.

Klinikken bruker den fokuserte behandlings enheten for fukuserte dyptliggende behandling.


Klinikken bruker trykkbølge behandling for å bedre det lokale problemet, men behandlingen er alltid gitt i en sammenheng hvor vi vurderer og forstår hvorfor problemet har oppstått og hvilke andre tiltak som må gjøres for at effekten skal være varig.

Hvordan fungerer rESWT?

Utstyret består av en kontrollenhet, der frekvens og antall trykkbølger instilles. Et håndsett plasseres mot huden, og en gel smøres på håndsettet for å gi trykkbølgene, som dannes ved trykkluft, best mulig effekt. Trykkbølgene kjennes som en serie hurtige slag, som trenger inn i vevet.


EMS Gesaess_04_RGB_100dpi.jpg

Hvordan virker rESWT på den kroniske lidelsen?

Enkelt forklart kan man si at trykkbølgene gir kroppen tilgang for tilheling. For eksempel er det i en tennisalbue en kronisk slitasjetilstand som følge av ensidig, gjentagende belastninger.  Dette har gjort at senen er hardere og har mindre blodgjennomstrømning en vanlig. Behandling med sjokkbølger vil forandre vevet og gi økt blodgjennomstrømning.  Dette vil redusere smerter og gi kroppen mulighet for egen tilhelning. Ved riktig bruk vil nytt og tilhelet senevev utvikle seg over tid.


EMS Fersensporn_04_RGB_100dpi.jpg

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Manuell Terapi Klinikken